Coin Haber

Katar, Bitcoin rezervi tutan ilk Orta Doğu ülkesi mi olacak? 

Investing.com – Katar Emiri’nin özel jetinin Bitcoin Atlantis Konferası’nda görülmesi, Katar’ın Bitcoin’e olan ilgisine işaret ederken söylentiler peşi sıra geldi.

Katar’ın Bitcoin rezervi oluşturabileceğine dair söylentilerin merkezinde Skybridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci’nin gönderisi yer aldı. Katar’ın Bitcoin yatırımı yapabileceğine dair bir öngörüde bulunan Scaramucci, bu iddiasını Bitcoin destekçisi Max Keiser’in sözleriyle güçlendirmeye çalıştı.

Max Keiser ise Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke El Salvador Başkanı Nayib Bukele’ye yaptığı danışmanlıkla biliniyor. Öyle ki Katar’ın Bitcoin yatırımı yapabileceğine dair söylenti, bundan birkaç ay öncesine kadar dayanıyor. Geçen yıl Eylül ayında Katar Emiri Tamim Bin Hamad, El Salvador’u ziyaret etti ve görüşmede Bitcoin yatırımı hakkında da konuşmaların geçtiği iddia edildi. Keiser’in bu görüşmeyi öne çıkarması ve ardından Katar Emiri’nin Bitcoin Atlantis Konferansı için Madeira’da bulunması, Emirlik’in Bitcoin’e yatırım yapabileceğine dair beklentileri bir hayli güçlendirdi.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi INVTROZEL1A kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Diğer yandan Katar yetkililerinden Bitcoin yatırımıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Scaramucci’nin gönderisinde Bukele ile iyi bir ilişkisi olan Keiser’in Katar’ın hazinesine Bitcoin eklemiş olabileceğini söylediğini ifade etti. Bunun yanında söylentilere Suudi Arabistan da dahil oldu ve iki ülkenin 1 milyon BTC gibi yüksek miktarda alım yapabileceğine dair iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Neden önemli?

Petrol rezervleri açısından oldukça zengin olan Orta Doğu ülkelerinin gelirlerinin bir kısmını Bitcoin olarak tutmaya karar vermesi, spot Bitcoin ETF’lerden sonra yükseliş katalizörü olarak ikincil bir etkiye neden olacaktır. Zira bahsedildiği gibi yüksek miktarda alımların gelmesi durumunda da ciddi bir fiyat artışı kaçınılmaz gözüküyor. Ancak tekrar hatırlatmak da fayda var ki ortaya atılan söylemler, henüz iddia niteliğinde.

Diğer yandan Portekiz’e bağlı bir özerk bölge olarak Atlantik Okyanusu’nda bulunan bir ada olan Madeira’daki Bitcoin Atlantis Konferansı’nda MicroStrategy’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Saylor’ın haricinde Jack Dorsey de konuşmacılar arasında bulurken konferans 1 – 3 Mart tarihleri arasında gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir