Coin Haber

Bitcoin, halving öncesi 45 bin dolarlık desteği yeniden test edebilir

Bitcoin halving öncesi “geri çekilme” 45 bin dolarlık BTC fiyat desteğinin yeniden test edilmesini gerektiriyor.

Bitcoin’in bir sonraki halving civarında bir “geri çekilmesi” beklenmekte. Ancak zamanlaması belirsizliğini koruyor. Popüler trader ve analist Rekt Capital, 20 Şubat’taki son YouTube videosunda BTC fiyat hareketinin 2016 ve 2020 boğa koşularını kopyalayacağını öngördü.

Halving öncesi geri çekilme

Bitcoin bir haftadan fazla bir süredir dar bir koridorda seyrediyor ve 52.000 dolar direnç bölgesi görevi görüyor. Bu durum altcoin fiyat performansının yanı sıra duyarlılığı da olumsuz etkilese de tecrübeli piyasa gözlemcileri iyimserliğini koruyor. Tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşan önceki yükselişleri analiz eden Rekt Capital, her iki boğa piyasası kurulumunda da ortak olan temel aşamaları belirledi.

Analist, “Geçmişte, makro düşüş trendi kırılması her zaman halving’e giden yükselişten önce gelmiştir.” diye açıkladı.

Eşlik eden grafik, BTC/USD’nin başlangıçtaki aşağı eğimli trend çizgisini kırdığını ancak daha önce oluşturduğu bir direnç bölgesine yakalandığını gösterdi. 2024’te şu ana kadar eksik olan şey, kırılma ve ardından destek olarak yeniden test edilmesi (“halving öncesi geri çekilme” aşaması).

Rekt Capital, “Bu döngüde de aynı şeyi yaşayacağız.” diye devam etti. TradingView’den alınan veriler, halving öncesi geri çekilmenin 45.000 dolar civarında olduğunu doğruladı.

Daha önce Rekt Capital, BTC/USD paritesinin halving öncesi yükselişine tamamen girdiği sonucuna vardı ve şimdi de önemli fiyat olaylarının bu döngüde eskisinden daha hızlı geldiğini ekledi.

50.000 doların altındaki BTC fiyat seviyeleri odak noktasına geliyor

Bu arada mevcut fiyat hareketi hakkında yorum yapan diğerleri, aralıklı hareketlerin ortasında piyasada düşüş eğilimine girmek için pek bir neden görmedi. Araştırma platformu Cubic Analytics’in kurucusu Caleb Franzen, 22 Şubat’ta X abonelerine “Bitcoin 7 gün önceki fiyatla tamamen aynı fiyattan işlem görüyor.” dedi.

Buna yanıt veren analist Matthew Hyland, 48.000 doların hemen üzerindeki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden 0,618 Fibonacci geri çekilme seviyesinin önemine dikkat çekerek genel olarak bu görüşe katıldı.

“Eğer 49 bin dolar katlanırsa resim değişir. Ancak yükseliş trendindeki konsolidasyon yükseliş trendinin devamını destekler.” diye uyardı.

Bu haber ilk olarak Yoyodex sitesinde yayımlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir